موزاییک پشت بام | نکات مهم زمان اجرا موزاییک

موزاییک پشت بام

موزاییک پشت بام

موزاییک پشت بام آخرین مرحله در ساخت ساختمان است. برای داشتن فضای خاص در پشت بام و همچنین ایجاد شیب مناسب برای تخلیه آب ناشی از بارندگی میتوانید از موزاییک برای کفپوش پشت بام استفاده کنید. البته که انتخاب جنس مناسب و از آن مهم تر اجرای صحیح بسیار در رسیدن به نتیجه عالی حائز اهمیت هستند.

در ادامه انواع مختلف موزاییک مناسب برای پشت بام را شرح خواهیم داد. ونکاتی مهم درهنگام اجرا، زیر سازی و … را ذکر خواهیم کرد.

موزاییک اجرایی پشت بام
طرح های مختلف اجرای موزائیک پشت‌بام

انواع موزاییک مناسب پشت بام

موزاییک پشت بام گرانیتی

موزاییک گرانیتی، بسیار مناسب برای مسیر های با تردد بالاست. پس اگر شما برای پشت بام خود فضایی را در نظر گرفته اید که رفت و امد در آن بیشتر اتفاق می افتد بهترین انتخاب برای شما موزاییک گرانیتی خواهد بود.

موزاییک ویبره ای

از پر کاربرد ترین نوع کفپوش های موزاییکی، موزاییک ویبره ای است. کشور های تولید کننده بسیار زیادی در دنیا تولید کننده موزاییک ویبره ای هستند. آلمان و ایتالیا بزرگترین مصرف کننده موزاییک ویبره ای هستند. از طرفی صادر کننده به کشور های دیگر نیز هستند.

موزاییک واش بتن

از زیبا ترین نوع کفپوش پشت بام، موزاییک واش بتن است. سنگ ریزه های موجود در سطح رویی این موزاییک جلوه خاصی به فضای شما خواهد داد. تنوع در رنگ موزاییک واش بتن بسیار زیاد است. میتوان در سطح آن از سنگ های ریز یا درشت با شکل های متنوع استفاده کرد.

موزاییک پلاکی

در سطح رویی این موزاییک مصالح ساختمانی دیگر مانند سنگ ها به شکل پلاک هایی با ابعاد مختلف در شکل های مربع و مستطیل قرار دارد. سطح موزاییک پلاکی صاف و صیقلی است و این سنگ ها داخل بتن موجود در لایه زیرین محکم شده اند.

موزاییک شیاردار

موزاییک شیار دار داری سطحی با پستی و بلندی های منظم است. از این موزاییک بیشتر در پیاده رو ها استفاده میشود؛ اما در کفپوش پشت بام نیز به دلیل داشتن ظاهر و طرح های متنوع کاربرد دارد. میتوان با چیدمان خاص در زمان اجرا موزاییک شیار دار کفپوش خاصی برای پشت بام خود ایجاد کنید.

موزاییک پلاکی
کفپوش پلاکی پشت‌بام

ویژگی های مهم موزاییک در پشت بام

برای اجرای کفپوش در پشت بام، انواع مختلف موزاییک را میتوان به کار برد؛ اما در انتخاب موزاییک  باید به نکات مهمی توجه کرد. مواردی که ادامه خواهیم گفت از مهم ترین ویژگی های موزاییک پشت بام است.

  • وزن سبک: داشتن وزن کم، اصلی ترین ویژگی است که کفپوش پشت‌بام باید داشته باشد؛ زیرا پشت بام ها توانایی تحمل مقدار مشخص بار سنگین را دارند و نباید با استفاده از موزاییک سنگین باعث اضافه شدن وزن مازاد بر تحمل پشت بام شویم.
  • مقاوم در برابر حریق وانجماد: پشت بام محلی است که به صورت مستقیم در معرض نور خورشید و بارندگی قرار دارد. با توجه به این مساله باید موزاییک را انتخاب کنید که در برابر شرایط جوی مقاوم باشد.
  • مقاومت در برابر ضربه: موزاییک باید ازمقاومت بالایی در برابر ضربه برخوردار باشد و در برابر ضربه مستحکم باشد؛ زیرا هزینه بازسازی و تخریب بسیار زیاد است و همچنین دردسر های زیادی را برای ساکنین خوهد داشت.
  • لغزنده نباشد: موزاییک نباید لغزنده باشد؛ زیرا لغزندگی در فصل سرما و بارندگی باعث حادثه آفرینی خواهد شد.

مطالعه بیشتر : ابعاد مناسب و استاندارد موزاییک


نکات مهم در اجرای موزاییک پشت بام

موزاییک کاری پشت بام معمولا آخرین مرحله در ساخت ساختمان است. مراحل اجرا موزاییک پشت بام باید با دقت و ظرافت خاصی صورت بگیرد؛ زیرا وجود اشکال در نصب این کفپوش باعث خرابی و ایجاد مشکل در دیگر بخش های ساختمان خواهد شد. پنل ها باید به گونه ای نصب شوند که شیب درستی داشته باشند و آب ناشی از بارندگی را به درستی در مسیر خروج قرار دهند.

اگر به دلایل مختلف در اجرای موزائیک پشت بام اشکالی ایجاد شود، پیامد و نتیجه های بسیار ناخوشایندی خواهد داشت. در ادامه مراحل صحیح موزائیک کار یپشت بام را به ترتیب مورد بررسی قرار می دهیم.

اجرای موزاییک پشت بام
اجرای موزائیک پشت‌بام

شیب بندی

برای هدایت صحیح آب باران و برف به مجرای خروجی باید شیب بندی صحیح انجام شود. در کل هدف از انجام شیب بندی تخلیه کامل آب ناشی از بارندگی است؛ زیرا ماندن آب در سطح پشت بام در فصل سرما منجر به ایجاد یخبندان شده و این باعث از بین رقتن مصالح ساختمانی و نشت آب به سقف و تخریب ساختمان می شود. البته که این اتفاقات در مدت زمان طولانی اتفاق می افتد؛ اما باید از رخداد آن در همین ابتدا جلو گیری کرد.

درصد شیب بندی باید طوری باشد که آب با سرعت مناسب به سمت ناودان حرکت کند. مقدار شیب مناسب عددی بین یک تا سه درصد است. اگر بخواهید که شیب تندی داشته باشید، باید که ارتفاع شیب را افزایش دهید. شیب بندی انواع مختلفی دارد: شیب به سمت گوشه – شیب به سمت یک ضلع – شیب به سمت وسط. این انواع مختلف وابسته محل قرار گیری ناودان دارد…

ساخت ماهیچه در کنج های پشت بام

در محل اتصال جان پناه به پشت بام نباید به هیچ عنوان رطوبتی قرار بگیرد. برای جلوگیری از این اتفاق باید در گوشه های پشت بام قبل از انجام موزاییک کاری، ماهیچه هایی را با ملات و بتن ایجاد کنیم. با یان کار آب موجود در گوشه های پشت بام به سرعت تخلیه می شود.

انجام موزاییک فرش

مرحله آخر بعد از انجام صحیح زیرسازی، نصب موزاییک ها است. برای نصب باید ریسمان کشی انجام داد تا این موزائیک ها در یک راستا قرار بگیرند و به طور منظم پشت سر هم نصب شوند. بعد از گذاشتن موزاییک بر روی ملات با استفاده از چکش پلاستیکی چند ضربه به روی موزاییک وارد کرده تا محکم به ملات بچسبد.

موزاییک ها باید به گونه ای کنار هم قرار بگیرند که هیچ فضای خالی بین آنها به غیر از درز کوچکی قرار نگیرد. تا از نفوذ آب به زیر سازی و کف اصلی پشت بام جلو گیری شود.

موزاییک پشت بام

نکات طلایی در اجرا موزاییک پشت بام

ضد آب سازی موزاییک پشت بام

بعد از اینکه موزاییک کاری تمام شد و دوغاب  روی سطح موزاییک خشک شد شما می توانید با استفاده از عایق بی رنگ نفوذی، ضد آب سازی موزایییک پشت بام خودتان را انجام دهید. با این کار موزاییک شما کاملا آب بندی می شود و این ماده علاوه بر آب بندی باعث حفاظت از موزاییک در برابر انجماد و ترک خوردگی و همچنین نور خورشید و گرما می شود.

محافظت از  ایزوگام قبل از موزاییک

برای حفاظت از ایزوگام سقف ساختمان شما می توانید با استفاده از ترکیب سیمان،چسب بتن و پودر سنگ الک شده لایه نازکی بر سطح ایزوگام خود ایجاد کنید . با اینکار شما یک محافظ بر روی ایزوگام خود کشیده و از صدمات احتمالی آن جلو گیری کرده اید. ابزارهایی مانند بیل، ماله، فرقون و … آسیبی به ایزوگام شما وارد نمی‌کنند.

ابعاد مناسب موزائیک پشت بام چقدر است؟

ابعاد مختلفی از این موزاییک ها وجود دارند .ابعاد موجود در موزاییک های کفپوش پشت بام 40*40 یا 30*30 می باشد . اما میتوان این ابعاد را سفارشی سازی کرد و طبق سفارش مشتری ابعاد را بزرگتر یا کوچکتر نمود. اما پیشنهاد می شود که از ابعاد استاندارد استفاده کنید تامشکلاتی در زمان اجرا برخورد نکنید.

قیمت موزاییک پشت بام

قیمت موزاییک پشت بام به مواردی چون ابعاد، نوع تولید، رنگ و طرح موزاییک و همچنین کیفیت تولید بستگی دارد. هرچه قدر کیفیت مواد اولیه تولیدی بیشتر باشد قیمت موزاییک بیشتر خواهد بود. توجه داشته باشید که موزاییک پشت بام اگر کیفیت مورد نیاز را نداشته باشد قطعا خسارات زیادی به بار خواهد آورد.

حتما در انتخاب موزاییک پشت بام دقت کافی را داشته باشید تا از اتفاقات بعد از اجرا جلوگیری کنید. مقاومت خمشی و جذب آب موزاییک را در نظر داشته باشید. زیرا دو فاکتور اصلی که نشان دهنده کیفیت موزاییک می باشد قابلیت خمشی بالا و جذب آپ پایین است.

موزاییک پشت بام باید کیفیت بالایی داشته باشد، شما اگر در مرحله اولیه هزینه زیادی را صرف کنید به مراتب بهتر است تا این که بعد از چند سال دوباره هزینه بازسازی و تعمیر تخریب های به بار آمده از بی کیفتی موزاییک را انجام دهید.

انواع شیب بندی پشت بام

برای شیب بندی پشت بام از مصالح مختلفی مثل خرده های آجر، سوخته های زغال سنگ و پوکه های معدنی استفاده می شود. انواع شیب بندی ساختمان را می‌توان به دسته بندی زیر تقسیم نمود :

  • شیب به سمت یکی از اضلاع پشت بام: برای زمانی کاربرد دارد که ناودانی در راستای یکی از ضلع های پشت بام قرار گرفته باشد.
  • شیب به سمت یکی از گوشه های پشت بام : در موقعیتی که ناودانی در کنج پشت بام قرار دارد.
  • شیب به سمت وسط پشت بام: در این روش ناودانی در وسط اضلاع به نسبت مساوی قرار دارد.

انواع ملات استفاده شده در موزاییک کاری پشت بام

  • ملات ماسه و آهک: این ملات از ترکیب ماسه با دانه های ریز و شیره آهک ساخته شده است. میزان این ترکیب در هر مترمربع 175 تا 200 کیلو گرم است. ملات ماسه و آهک مقاومت کمتری دارند و به همین دلیل بسیار کمتر در کف سازی پشت بام استفاده می شوند.
  • ملات ماسه و سیمان : از ترکیب ماسه دانه بندی شده با سیمان به دست می‌اید. میزان این ملات در هر متر مربع 300 کیلو گرم است. یکی از مقاوم ترین و پر استفاده ترین ملات های ساختمانی است. در اکثر فعالیت های ساختمانی کاربرد دارد و به کفپوش درجا نیز استفاده می‌شود.

حتما توجه داشته باشید که ماسه استفاده شده در ملات های قفوق نباید دارای هیچ گونه ناخالصی مثل خاک باشد. نکته بعدی این که حتما از ماسه هایی استفاده کنید که داری سیلیت یا رس هستند.

نکات مهم در تعمیر موزاییک پشت بام

اول از همه به این نکته اشاره کنم اگه فقط و فقط از ایزوگام برای آب بندی استفاده می‌کنید بایداعلام کنیم که گزینه مناسبی نخواهد بود و در طی یک مدت زمان از بین خواهدد رفت و نشتی آب به ساختمان را خواهید دید. اگر موزاییک های پشت بام شل شده باشند، بدترین ایده ای که می‌توان اجرا کرد ایزوگام کردن روی موزاییک های قدیمی است. زیرا سطح موزاییک صیقلی است و چسبندگی ایزوگام به موزاییک به خوبی صورت نمی‌گیرد.

نکته دوم این که موزاییک های قدیمی از سطح زیرین خود جدا شده اند و دارای تکانه هستند و همین امر باعث رساندن به ایزوگام خواهد شد و در نهایت ممکن است ایزوگام سوراخ شده و دوباره مشکل نشتی ایجاد خواهد شد. همچنین ایزوگام کردن بر روی موزاییک های قدیمی باعث می‌شود که ظاهر پشت بام شما زشت باشد و ظاهر زیبای قبلی خود را از دست بدهد. مورد بعدی وزن اضافی است که به ساختمان شما اضافه می‌شود.

در نهایت به این نتیجه خواهیم رسید که باید همان اول کار موزاییک پشت بام را اصولی انجام دهید تا بعد از گذشت مدت زمانی به دردسر های تعمیر و بازسازی برخورد نکنید. در نهایت هم برای تعمیر بهتر است که موزاییک های تخریب شده را جدا کرده و به صورت دقیق تعمییر را انجام دهید. استفاده از راهکار های دم دستی باعث می شود که شما به مشکلات بیشتری برخورد کنید.


مقالات پیشنهادی :

قیمت موزاییک پلیمری

موزاییک کاری و انواع دوغاب

قیمت کفپوش بتنی – انواع کفپوش بتنی

موزاییک چیست ؟ معرفی انواع موزاییک

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *