بلاگ
سنگ آنتیک – مزایا و معایب سنگ آنتیک – روش نصب سنگ آنتیک
سنگ آنتیک ، متریالی که در دنیای امروز ساختوساز و نماسازی، استفاده زیادی دارد و بیشتر طراحان از سنگهای مصنوعی و آنتیک در طراحی خود استفاده میکنند. با توجه به مزیتهایی که سنگهای دکوراتیو و انتیک دارند، سلیقه کارفرما نیز تغییر کرده و بیشتر سنگ انتیک مورد تائید است. در این مقاله توضیحات مختصر و مفیدی در رابطه با سنگ انتیک، خصوصیات و ویژگیهای آن، کاربرد و قیمت آن دادهایم. بامطالعه این مقاله شما میتوانید مقایسه خوبی بین سنگ طبیعی و سنگ آنتیک داشته باشید و انتخاب راحتتری را انجام دهید.
همه چیز در مورد سنگ آنتیک
در حال حاضر طراحان برای زیبایی دو چندان دکوراسیون داخلی از سنگ های مختلفی استفاده می کنند که یکی از این سنگ ها محبوب، سنگ آنتیک نام دارد. این سنگ های زیبا از چسباندن و قرار دادن تکه سنگ های مختلف در کنار یکدیگر به وجود می آید و فضای داخلی و خارجی ساختمان را زیباتر می کند.
برای تهیه و ساخت سنگ آنتیک، بیشتر از تکه سنگ های مرمریت، تراورتن، مالون و … استفاده می شود تا زیبایی نتیجه ی کار دو چندان شود با این حال نمونه های دیگری از آن نیز موجود می باشد که در ادامه با آن ها آشنا خواهید شد. . برای متصل کردن این سنگ های زیر و کوچک باید از ملات های مختلفی مانند رزین استفاده کرد زیرا این ملات ها به زیبایی و مقاومت کار می افزاید.
انواع سنگ آنتیک
اگر بخواهیم به طور کلی سنگ های آنتیک را تقسیم بندی کنیم، باید آن ها را به دو دسته ی سنگ آنتیک طبیعی و سنگ آنتیک مصنوعی دسته بندی کنیم.
سنگ های آنتیک طبیعی سنگ هایی هستند که بدون دخالت انسان از ترکیب سنگ های مختلف به وجود آمده اند و به طور طبیعی استخراج می شوند. درصد بیشتری از بازار را سنگ های آنتیک طبیعی به خود اختصاص می دهند.
سنگ های آنتیک مصنوعی به وسیله ی یک فرآیند مهندسی شده به وجود می آیند. در این فرآیند سنگ دانه های طبیعی ، مواد پلیمری، ترکیبات نانو و … با یکدیگر مخلوط می شوند تا سنگ های آنتیکی مصنوعی به وجود آیند.
انواع سنگ آنتیک بر اساس جنس
سنگ های آنتیک را می توان بر اساس جنس و متریال ساخته شده تقسیم بندی کرد. از مهم ترین انواع سنگ آنتیک می توان به موارد زیر اشاره کرد.
سنگ تراورتن
همانطور که در قسمت قبل بیان کردیم، بیشتر سنگ های آنتیک از سنگ های تراورتن ساخته شده اند زیرا این سنگ ها مقاومت و زیبایی بسیار بالایی دارند و می توان به راحتی از آن ها در مکان های مختلف ساختمان استفاده کرد. به طور مثال می توان از این نمونه در آشپزخانه، نمای داخلی و خارجی ساختمان و … استفاده کرد. سنگ تراورتن را می توان به راحتی برش داد و ساب زد.
سنگ گرانیتی
یکی دیگر از انواع محبوب سنگ های آنتیک، سنگ گرانیتی می باشد که بسیار صیقلی می باشد و می تواند به راحتی نور را از خود عبور دهد. همین امر باعث شده است که زیبایی آن دو چندان شود. علاوه بر آن می توان روی این سنگ ها را به وسیله ی تیشه، چکش و … صیقل داد.
سنگ مالون
یکی دیگر از انواع سنگ های آنتیک، سنگ آنتیک مالون می باشد که می توان از آن برای راه پله ها و محوطه سازی استفاده کرد. این سنگ ها بعد از استخراج به وسیله ی چکش و تیشه تراشیده می شوند و زیبایی بیشتر به خود می گیرند.
سنگ های مرمر، ماسه ای، مرمریت، سنگ لوح و … نیز از جمله سنگ های آنتیک طبیعی به شمار می روند.
مزایای سنگ آنتیک چیست؟
سنگ آنتیک یکی از سنگ های بسیار محبوب در بین سنگ های ساختمانی به شمار می رود که دلیل این محبوبیت مزایا و ویژگی های منحصر به فردی است که این سنگ دارا می باشد. از مهم ترین مزایای این سنگ ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- یکی از مهم ترین مزایای این سنگ نسبت به دیگر سنگ های ساختمانی، زیبایی و خاص بودن آن ها می باشد. به همین سبب طراحان برای زیبایی بیشتر ساختمان خود از این سنگ های تزیینی استفاده می کنند.
- مزیت دیگر سنگ آنتیک، مقاومت و استحکام بالای آن در برابر شرایط مختلف محیطی می باشد. به طور مثال این سنگ در برابر یخ زدگی، گرمای زیاد، رطوبت و … بسیار مقاوم است و نباید نگرانی در مورد آن ها داشت. مقاومت بالای این سنگ در برابر گرما، باعث شده است که بتوان آن را در کنار شومینه نیز استفاده کرد.
- مقاومت بالای سنگ آنتیک در برابر فرسایش ، فشار و … از دیگر مزایای مهم آن به شمار می رود که باعث شده است افراد زیادی از آن استقبال کنند.
- وزن این سنگ ها نسبت به دیگر سنگ های ساختمانی کمتر است و این مورد حمل و نقل و استفاده ی آن را راحت تر کرده است. این مورد نیز جزء مزایای این سنگ به شمار می رود.
- یکی دیگر از مزایای مهم سنگ آنتیک، نصب آسان و سریع آن می باشد. این سنگ ها دارای تخلخل هستند و همین امر باعث می شود که بتوان آن را به راحتی روی هر دیواری با هر ملاتی نصب کرد. این مورد کارای این سنگ را به میزان چشمگیری بالا می برد.
- سنگ آنتیک عایق دما، گرما، صدا و … می باشد که این مورد بسیار مهم است و طراحان جذب این مزیت و ویژگی منحصر به فرد آن شده اند. زمانی که سنگ آنتیک را روی دیوار های اتاق و سرویس بهداشتی متصل می کنید، می توانید از عایق بودن آن اطمینان داشته باشید.
- تنوع رنگ و طرح در این سنگ ها بسیار بالاست به همین سبب هر کس با هر سلیقه ای می تواند بهترین انتخاب را داشته باشد. شما می توانید به راحتی رنگ و طرح سنگ های آنتیک خود را با دکوراسیون داخلی خانه ی خود هماهنگ کنید.
- تمیز کردن و نگهداری از سنگ آنتیک بسیار راحت است و شما نگرانی در این مورد نخواهید داشت. به راحتی می توانید دیوار ها و قسمت های سنگی را تمیز کنید.
معایب سنگ آنتیک
سنگ آنتیک در ساختمان سازی ساختمان کاربرد های مختلفی دارد و جزء محبوب ترین سنگ ها برای ساختمان سازی میباشد. در کنار مزایا، سنگ آنتیک معایبی نیز دارد که به آنها اشاره میکنیم.
- سنگ های آنتیک اصلا رنگ پذیر نیستند و ویژگی رنگ پذیری در سنگ آنتیک وجود ندارد.
- از سنگ آنتیک فقط در نما های داخلی و خارجی اسفاده میشود و از سنگ آنتیک در سقف غیرقابل استفاده است.
- به دلیل استفاده از ملات یا چسب در هنگام نصب در زمان وقوع زلزله، احتمال سقوط کردن آنها و خطر ساز بودن آنها وجود دارد.
- در بین سنگ های آنتیک احتمال تجمع حشرات زیاد است.
- سنگ آنتیک در مکان های صاف و بدون انحنا استفاده میشوند و از سنگ آنتیک نمیتوان در مکان های گرد و قوس دار به دلیل کوچک بودن و غیرقابل استفاده از اسکوپ در سنگ آنتیک و کم شدن مقاومت هنگام برش نمیتوان استفده کرد.
مقایسه بین سنگ های طبیعی و مصنوعی
همانطور که بیان کردیم در بازار سنگ آنتیک مصنوعی و طبیعی وجود دارد که این دو مورد تفاوت هایی با یکدیگر دارند. برای مقایسه ی این دو مورد باید به به موارد زیر اشاره کرد.
- زیبایی و خاص بودن در سنگ های انتیک طبیعی بسیار بیشتر می باشد در نتیجه اگر شما به دکوراسیون منزل خود اهمیت زیادی می دهید و دوست دارید آن را به صورت منحصر به فرد تزیین کنید می توانید از سنگ های انتیک طبیعی استفاده کنید.
- برای استفاده از سنگ های انتیک طبیعی در ساختمان باید آن ها را مورد برش قرار دهید. این کار شاید کار شما را با کمی مشکل روبرو کند و زمان و هزینه ی بیشتری از شما بخواهد. اما سنگ های انتیک مصنوعی به گونه ای تولید شده اند که دیگر نیازی به برش های زیاد ندارید و با توجه به اندازه های مختلف آن ها، می توانید مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید.
- مقاومت سنگ انتیک مصنوعی نسبت به نمونه ی طبیعی بسیار بالا تر می باشد. به همین سبب می توان در این مورد سنگ مصنوعی را پیشنهاد داد.
- میزان تخلخل در سنگ های انتیک طبیعی بسیار بیشتر از سنگ های مصنوعی می باشد که این امر زیبایی نمونه ی طبیعی را بیشتر می کند اما در کنار آن امکان ایجاد باکتری ها و قارچ ها در این تخلخل ها بیشتر می شود.
اگر قصد دارید که سنگ انتیک را برای دکوراسیون داخلی خود استفاده کنید حتما اطلاعات کافی در مورد آن ها کسب کنید تا بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید و با آگهی کامل، خرید خود را انجام دهید.
روش های نصب و اجرا سنگ انتیک
نصب و استفاده از سنگ های انتیک بسیار راحت تر است و با کمی مهارت می توانید این کار را انجام دهید. روش های مختلفی برای نصب و اجرای این سنگ های تزئینی وجود دارد که از کاربردی ترین این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
استفاده از ملات
یکی از ابتدایی ترین روش ها برای نصب و اجرای سنگ انتیک، استفاده از ملات می باشد. برای به کارگیری این روش تنها کافیست از دوغاب و ملات استفاده کنید. ملات را به دیوار بزنید و سنگ ها را به آن بچسبانید. ممکن است کمی ملات ها به سنگ های شما بخورد در این صورت حتما قبل از خشک شدن ملات، آن ها را از روی سنگ پاک کنید زیرا در صورت خشک شدن، تمیز کردن آن ها با مشکل مواجه خواهد شد.
استفاده از چسب سنگ
یکی دیگر از روش های نصب و اجرای سنگ انتیک، استفاده از چسب سنگ می باشد که این روش بیشتر در مناطق کویری کاربرد دارد. برای اجرایی کردن این روش ابتدا باید با استفاده از سیمان و کاردک سطح دیوار را تمیز و یکدست کنید و پس از آن چسب های مخصوص را به پشت سنگ و روی دیوار بزنید. بعد از این کار می توانید سنگ ها را بر روی دیوار بچسبانید. چسب های پودری و اسپری مقاومت بیشتری نسبت به دیگر چسب ها دارا می باشند.
استفاده از رول پلاک
یکی دیگر از روش های اجرا و نصب انواع سنگ های ساختمانی و سنگ انتیک، استفاده از رول پلاک می باشد. در این روش به جای استفاده از چسب و ملات، از رول پلاک استفاده می شود و سنگ های تزیینی به دیوار پیچ می شوند. این روش بیشتر برای نمای خارجی ساختمان استفاده می شود. این روش مزیت بسیار مهمی نسبت به دیگر روش ها دارد، استفاده از رول پلاک باعث می شود که سنگ های تزیینی به هیچ عنوان کثیف نشوند.
قیمت سنگ انتیک و دکوراتیو
سنگ انتیک در انواع متعدد و مختلفی تولید و وارد بازار مصرفشده است. رنگبندیها و طرحهای مختلف باعث ایجاد نوسان قیمت شدید سنگ انتیک شده است. از انواع مختلف سنگ انتیک میتوان به سنگ پازل لب پر، سنگ پازل لب صاف، سهبعدی (ابزاری)، سنگ انتیک چرمی، انتیک طرح اجر، سنگ آنتیک طرح مرمر، سنگ دکوراتیو رودخانهای و …
بازه حدودی قیمت سنگ انتیک از 120.000 تومان تا 480.000 تومان برای هر مترمربع میباشد. سنگ انتیگ طرح اجر در گروه ارزانترین و سنگ انتیک مرمر نیمگرد جزو گرانترین نوع سنگ آنتیک میباشد. در برخی موارد شاید قیمت سنگ انتیک از سنگ طبیعی گرانت تر باشد، اما با توجه به زیبایی و ویژگیهای مثبت آن، به محصولی مقرونبهصرفه تبدیل خواهد شد.
کاربرد سنگ انتیک
از سنگ انتیک علاوه بر نمای داخلی و خارجی ساختمان، در فضاهایی مثل بالای شومینه، دیوار پشت تلویزیون، دیوار پوش آشپزخانه و فضای بین کابینتها، دور ستونها، فضای باغ و ویلا و … استفاده کرد.
مقالات پیشنهادی :