بلاگ
کفپوش بتنی چیست؟ – مزایا و معایب – روش های تولید و اجرای کفپوش بتنی
کفپوش بتنی یکی از انواع کفپوش هایی است که به دلیل ویژگیهای منحصر به فردی که داشته، کاربرد فراوانی دارد. مهمترین کاربرد کفپوش های بتنی استفاده از آنها در محوطه است. زیرا این نوع کفپوش ها سختی زیادی داشته و گزینه خوبی برای محوطهها هستند. ساختار سخت کفپوش های بتنی باعث شده عمر مفید بالایی داشته باشند. به همین دلیل کارایی بالایی در ساختمان سازی و پروژههای عمرانی دارند. این نوع کف پوشها با مزیتهای زیادی که دارند گزینه مناسبی برای شما میباشند.
کفپوش بتنی چگونه ساخته میشود؟
کفپوش بتنی از ترکیب سیمان سیاه و سفید،سنگدانه، سولفات کلسیم، آهک، چسب مخصوص، آب و رنگ در طی عملیات خاصی تولید میشود. نسبت بتن به سنگدانهها، نوع و رنگ سنگدانهها کاملا سلیقهای است و به انتخاب افراد بستگی دارند. کف پوشهای بتنی مقاومت و استحکام بالایی دارند و به همین دلیل در مکانهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. کف پوشهای بتنی را به دو صورت روکار و زیرساز اجرا میکنند. کف پوشهایی از جنس بتن که به صورت روکار اجرا میشوند، ظاهری یکدست و زیبایی دارند. همچنین استحکام و دوام بالاتری داشته و کمتر از موارد دیگر دچار ترک و شکستی میشوند. در مقابل کفپوشهای بتنی که به عنوان زیرساز اجرا میشوند، ظاهر یکدست و همگنی ندارند. زیرا در این نوع کفپوشها فقط نیاز به پایه محکمی داریم و معمولا از سنگدانههای بزرگ نیز در ساخت آنها استفاده میشود.
مطلب پیشنهادی: موزاییک واش بتن چیست؟ همه چیز در مورد موزاییک واش بتن
انواع کفپوش بتنی
با توجه به انواع مصالح و متریالها از انواع مختلفی برخوردار است. کاربرد آنها به متریال مورد استفاده در ساخت کفپوشها بستگی دارد. البته مکانی که کفپوش باید در آن اجرا شود نیز در تقسیمبندی انواع کفپوشهای بتنی نقش بسزایی دارد. در ادامه با انواع کفپوشهای بتنی آشنا میشویم.
کف پوش بتنی ترافیکی:
کفپوش بتنی ترافیکی از استحکام بسیار بالایی برخوردار است. به همین دلیل در مکانهای شلوغ که میزان تردد در آنها بسیار زیاد است، اجرا میشوند. کفپوشهای ترافیکی در دو طرح مستطیلی و شش ضلعی تولید میشوند. طیف رنگی در این نوع کفپوشها تنوع بالایی داشته و شما میتوانید با توجه به مکان مورد نظر و سلیقه خود آنها را انتخاب کنید.
کف پوش بتنی پیشساخته:
کفپوش بتنی پیشساخته به صورت قطعات جدا از هم و پیشساخته در کارخانه تولید میشوند. از کارخانه تولید شده به محل مورد نظر انتقال داده میشوند و نصب آنها بسیار آسان است.
کف پوش بتنی پیاده رو:
کفپوش بتنی پیاده رو همانطور که از اسمش مشخص است، بیشتر در پیاده روها اجرا میشود. البته از این نوع کفپوش ها در پارکینگها، حیاطها، باغها و به طور کلی محوطه سازی استفاده میشود. طرح، رنگ و شکل کف پوشهای بتنی پیادهرو تنوع زیادی داشته و شما میتوانید آنها را به دلخواه خود اجرا کنید.
کف پوش بتنی پازلی:
کفپوش بتنی پازلی نوع جدیدی از کفپوشهای بتنی هستند. کفپوشهای بتنی قدیمی را با استفاده از دستگاه ویبراتور ویبره کرده و متراکم میکنند. بعد از عملیات متراکم کردن کفپوشهای بتنی پازلی تولید میشود. این نوع محصولات به صورت خشکه و تر عرضه میشوند و کاربرد زیادی دارند.
کف پوش بتنی آراکس:
کفپوش بتنی آراکس دارای ویژگیهای منحصر به فردی است که در سه مدل مختلف به بازار عرضه میشود. این نوع کفپوشهای بتنی به دلیل دوام بالا در صنعت کاربرد زیادی دارند. از انواع کفپوشهای بتنی آراکس میتوان به کفپوشهای آراکس ملاتی، آراکس پلیمری و آراکس پاششی اشاره کنیم.
کف پوش بتنی طرح سنگ:
کفپوش بتنی طرح سنگ به شکل و طرح سنگ طراحی و تولید میشوند. استفاده از انواع سنگها آنها را به کفپوشی طبیعی تبدیل کرده است. از این نوع محصولات نیز بیشتر در پیادهروها استفاده میکنند.
مطلب پیشنهادی: موزاییک پلیمری و موارد هم مربوط به آن
مزایای کفپوش بتنی
- طیف رنگ و طرح گستردهای داشته و به راحتی با سایر عناصر معماری فضا ست میشود.
- به دلیل استحکام بالای بتنی که در کفپوشها موجود است، این محصولات به راحتی آسیب نمیبینند و عمر نسبتا بالایی دارند.
- کفپوشهای بتنی جذب گرمای بالایی داشته و به همین دلیل در مصرف انرژی صرفهجویی میکنند.
- اجرا، نگهداری و تعمیر کفپوشهای بتنی به راحتی امکانپذیر است. محصولات بتنی با یک طی و مواد شوینده در دسترس به آسانی تمیز میشوند.
- این محصولات سطح صاف و مسطحی را برای شما به وجود میآورند و از متریالهای نشکن که عمر بالایی دارند، ساخته شدهاند.
- در محوطههایی که نور خورشید به کفپوشهای بتنی میتابد، به دلیل انعکاس نور آنها میزان روشنایی بیشتر میشود.
- این کفپوشها تاکنون حساسیت خاصی برای کسی ایجاد نکرده است.
معایب کف پوش بتنی
- در هنگام نصب باید حتما روی سطح آن شیارهایی را ایجاد کنید. در غیر این صورت کفپوشها بسیار لغزنده بوده و خطراتی را به دنبال دارند.
- میزان سختی در این محصولات بسیار بالا است. میزان سختی بالا در عین حال که میتواند یک نکته مثبت برای کفپوشای بتنی به حساب بیاید، میتواند خطرساز نیز باشد. زیرا افراد و اشیایی که روی این کف پوشها میافتند آسیب میبینند.
- کفپوشهای بتنی سرما را نیز در خود نگه میدارند و ممکن است موجب سردی فضا شوند. به همین دلیل استفاده از آنها در مناطق سردسیر گزینه خوبی نیست.
- کفپوشهای بتنی از هر نوعی انعکاسکننده صدا هستند. این موضوع برای برخی از افراد و برخی از مکانها خوشایند نیست.
انواع رنگآمیزی کفپوش بتنی
رنگ اسیدی
با واکنش خاص با بتن یکی میشوند و دوام بالایی دارند.
رنگ اکریلیک
بر پایه آب هستند و با بتن یکی نمیشوند اما سطح را براقی را به وجود میآورند.
رنگ خشک
متشکل از دانههای ریز و پودر هستند که روی بتن پاشیده میشوند. با این کار بتن را سختتر و مقاومتر میکنند.
لکههای رنگی
نوع متفاوتی از رنگهای بتن هستند. که بعد از قرار گرفتن روی بتن مزیتهای مختلفی را برای بتن ایجاد میکنند.
انتخاب بافت و الگوی مناسب و نگهداری از کف پوش بتنی:
کفپوش بتنی بهتر است با بافت و طرح مناسب فضای مورد نظر شما انتخاب شود. نحوه چینش آنها نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند. بهتر است یک طراحی کلی را برای چینش این کفپوشها در نظر داشته باشید. الگوهای مختلفی برای چینش این کفپوشها وجود دارند. شما میتوانید از آنها استفاده کنید یا یک الگوی جدید را برای خود به وجود بیاورید. استفاده از ترکیب رنگی مناسب که با محیط اطراف همخوانی داشته باشد، ضروری است. در ادامه با نکات نگهداری از این کفپوشها اشاره میکنیم.
- اگر به روی کفپوشها لکهای ایجاد شد، آن را سریعا پاک کنید.
- برای نگهداری از کفپوش برنامه مناسبی داشته باشید.
- از ابزار و مواد شوینده مناسب برای پاک کردن کفپوش استفاده کنید.
- از مواد اسیدی که به سطح بتن آسیب میزنند، استفاده نکنید.
- سیلر کفپوش را به طور منظم تمدید کنید.
کفپوش بتنی داخلی
استفاده از کفپوش بتنی به عنوان کفپوش داخلی نیز مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است. این کفپوش جایگزین مناسبی به جای پارکت ها و سرامیک های داخلی است. در مواردی بدون فرش و موکت از کفپوش بتنی استفاده میشود. یکی از ویژگی های منحصر به فرد بتن، تنوع در تولید به رنگ های مختلف است. این ویژگی باعث شده که این متریال بتواند با تمامی فضا ها و طراحیهای داخلی هماهنگ شود.
از انواع مختلف کفپوش بتنی داخلی میتوان به مدلهای تسکچردار، پولیش خورده براق و اکسپوز اشاره کرد. هر کدام از این موارد از زیبایی خاصی برخوردار هستند و برای مکانهای مختلف کاربرد دارد. از مریت هایی که کفپوش بتنی داخلی دارد نگهداری ساده و تمیز شدن به سادگی است. شما تنها با استفاده از دستمال و آب مبتوانید به سادگی کفپوش خودتون رو تمیز کنید.
کفپوش بتنی داخلی مقاوم است و استحکام بالایی دارد، شما با استفاده ازاین متریال تا چندیدن دهه نیاز به تعمیر یا بازسازی نخواهید داشت. اگر از کفپوش بتنی به خوبی مراقبت کنید حتی بعد از چندین سال استفاده هنوز هم شکل ظاهری خود را حفظ کرده و مثل روز اول زیبا خواهد بود. تفاوت کفپوش بتنی داخی با کفپوش بتی خارجی در لایه رویی روکش لایه بالایی آن است.
با استفاده از این روکش کفپوش بتنی شباهت زیادی به سرامیک پیدا کرده و سطحی صاف تر خواهد داشت و حس بهتری به مصرف کننده هنگام راه رفتن خواهد داد.
خرید کفپوش بتنی داخلی
تنوع رنگ و طرح در کفپوش های بتنی مخاطبان را بسیار مشتاق برای خرید کفپوش بتنی کرده است. این موارد باعث شده که کار برای فروش کفپوش بتنی خیلی راحت انجام شود. خریداران میتوانند به راحتی از صفحات مجاری نوع محصول مورد نظر خود را انتخاب کرده و چه به صورت انلاین و یا به شکل حضوری خرید خودشون رو تکمیل کنند.
هنگام خرید کفپوش بتنی حتما مشخصاتی مثل عیار کفپوش، نحوه تولید، رنگ بندی، میزان استحکام و مقاومت، ابعاد، وزن، میزان جذب آب و … را مورد بررسی قرار دهید. امروزه کفپوش های رنگی و طرح دار خیلی مرسوم شده اند. کفپوش های بتنی به شکل های مختلف مربع، مستطیل، چند ضلعی، مثلث و … تولید میشوند.
میتوان با ترکیب دو طرح نزدیک به هم طرح های پازلی بسیار زیبایی را ایجاد کنید. همچنین استفاده از کفپوش بتنی داخلی رنگی میتواند بسیار کمک کننده باشد برای ساختن یک طرح خاص و شیک و بی نقص. شما میتواند با کمی خلاقیت و طراحی شکل بسیار زیبایی به فضای منزل خود بدهید.
کفپوش بتنی حیاط
کفپوش بتنی طرح دار، پرکاربردترین محصولات بتنی در ساختمان است. در حال حاضر کفپوشهای بتنی با طرح و بافت های مختلف وجود دارد که میتوان طراحیهای بسیار خلاقانه انجام داد. بهطورکلی قانون ثابتی برای انتخاب طرح و رنگ کف پوش بتنی حیاط وجود ندارد. شما با توجه نوع ساختمان و نمای اصلی ساختمان تون میتوانید که طرح موردنظر خودتان رو از میان طرحهای متنوع کف پوش بتنی انتخاب کنید.
اصلیترین ویژگی که باعث تفاوت در میان انواع کفپوشهای بتنی میشود، تفاوت در فرمول، تکنولوژی و روند ساخت این قطعات است. پیشنهادها مختلفی از موزاییک بتنی برای مکانهای مختلف وجود دارد، اولویت کاربری این کفپوش بتنی برای مکانهایی مثل ویلا، ساختمان های مسکونی، ساختمانهای اداری، محوطهها متفاوت است.
مقاومت سایشی کف پوش بتنی بسیار بالاست. همین ویژگی این کف پوش را بسیار مناسب برای مکانهای پر رفتوآمد و حیاطهای شلوغ کرده است. علاوه بر حیاط و پارکینگها، این کف پوش در مکانهایی مثل پیاده روها، کف پوش جایگاه سوخت، سولهها، کارخانه جات و محوطههای صنعتی کاربرد دارد.
کفپوش بتنی پیادهرو
همانطور که گفته شد چشمگیرترین ویژگی کف پوش بتنی، مقاومت و تحمل وزن بالاست. این ویژگی باعث شده که مجوز اجرا توسط شهرداری را در سطح کشور داشته باشد. ابعاد و اشکال مختلف این موزاییک نیز این امکان را ایجاد کرده تا طرحهای متنوعی را بهعنوان کفپوش پیادهرو بتوان ایجاد کرد.
شکلهای مانند مربع، مستطیلی، ششضلعی، نمونههای طرح دار و جورچین و … . در کف پوشهای بتنی پازلی، هر قطعه کاملکننده قطع قبلی خود هست و به همین شکل با کنار هم قرار گرفتن این قطعات کوچک طرح موردنظر شکل میگیرد. ویژگیهای مهمی که باید کف پوش بتنی پیاده رو داشته باشد، جذب آب پایین، مقاومت در برابر سرما و یخبندان، نداشتن سطح لغزنده میباشد.
کفپوش بتنی ضد سایش
بتن، مادهای سخت و مقاوم است و بهراحتی خش و یا ساییده نخواهد شد؛ اما در مواردی مثل سولهها و یا مکانهای صنعتی که ماشینآلات و دستگاه های صنعتی با وزن بالا روی سطح کفپوش بتنی قرار دارد، امکان ساییده شدن وجود خواهد داشت. راهکاری که با موج چهارم انقلاب صنعتی به وجود آمد، نانو کردن سطح بتن است.
با استفاده از این نوآوری، محصولات بتنی باکیفیتتر و بادوام بالاتر تولید شدند. نانو شدن بتن، علاوه بر ضد خش شدن، ویژگیهایی مثل ضد آب شدن، انتی باکتریال و انتی استاتیک را به این کفپوش اضافه کرد. کفپوش بتنی ضد خش در ابعاد و شکلهای مختلفی تولید میشود و محدودیتی در حوزه تولید ندارد.