موزاییک صنعتی | روش نصب موزائیک صنعتی | مزایا و معایب موزاییک صنعتی

موزاییک صنعتی | پرسی و ویبره ای

موزاییک صنعتی کاربرد بسیار زیادی در زمینه کفپوش‌ها دارد. هر کسی که در زمینه کفپوش صنعتی از نوع موزاییکی مشغول به فعالیت است، باید با این نوع محصولات آشنایی داشته باشد. علاوه بر این شناخت مصالح و کاربردهای آن‌ها برای دانشجویان رشته‌‌های عمران و معماری نیز بسیار مفید است و می‌تواند در عملکرد بهتر این افراد تاثیرگذار باشد. مصالح کاربردی مانند موزاییک صنعتی به رغم کارایی بالایی که دارند اغلب شناخته شده نیستند و بسیاری از افراد با این نوع کفپوش صنعتی آشنایی کمی دارند. به همین دلیل شغل و حرفه شما هر چه باشد، شما به عنوان فردی باهوش و با پشتکار به اطلاعاتی درباره موزاییک صنعتی نیاز دارید.

موزاییک صنعتی در حقیقت نوعی از موزاییک است که با روش و دستگاه خاصی تولید می‌شود. موزاییک‌های صنعتی با وجود مزیت‌های زیادی که دارند در موارد متنوعی کارایی دارند. این نوع مصالح در انواع ساختمان‌های بزرگ مانند پارکینگ‌های طبقاتی، پاساژ‌ها، فروشگاه‌ها، کارخانه‌ها، کفپوش برخی پیاده‌رو و غیره کاربرد زیادی دارند. این نوع کفپوش‌ها دوام بسیار بالایی به نسبت سایر موزاییک‌ها دارد. بر خلاف تصور عموم مردم که فکر می‌کنند از این نوع موزاییک‌های صنعتی فقط در ساختمان‌های بزرگ و به طور کلی در ابعاد زیاد باید استفاده کرد، در کشورهای خارجی حتی در ابعاد کوچک نیز از موزاییک صنعتی استفاده می‌کنند. در ادامه مقاله بیش‌تر با این نوع مصالح ساختمانی آشنا می‌شویم.

مقاله پیشنهادی: روش های تولید انواع موزاییک

موزاییک صنعتی چیست؟

موزاییک صنعتی دسته‌ای از انواع موزاییک است که با عملکرد خاصی تولید می‌شود. به طور کلی موزاییک بتنی است که بر اثر فشار پرسی یا لرزشی متراکم می‌شود. به همین دلیل این نوع کفپوش صنعتی تراکم زیادی دارد. در موزاییک‌ها مواد اولیه‌ای مانند ماسه، سنگدانه، سیمان، پودر سنگ، آب و برخی مواد اولیه تزیینی به کار می‌رود. ابعاد موزاییک و طرح‌های آن متنوع است و بستگی به سلیقه و خواسته شما دارد. موزاییک‌ها دارای دو لایه رویه یا رنگ و زیرین یا نارین هستند. تولید موزاییک‌های به طور کلی با دو روش ویبره‌ای و پرسی انجام می‌شود. موزاییک‌ها انواع متنوعی دارند که شامل موزاییک‌های گرانیتی و معمولی، موزاییک ویبره‌ای، موزاییک شکسته، موزاییک تک لایه می‌باشند. موزاییک صنعتی نیز نوع خاصی از موزاییک است که با دستورالعمل خاصی تولید می‌شود.

موزاییک صنعتی کفپوشی است که در هنگام ساخت آن از هر دو روش تولید موزاییک استفاده می‌کنند. یعنی این نوع کفپوش‌ها را با هر دو روش تولید موزاییک می‌سازند. در تولید کفپوش صنعتی ویبره یا لرزش و فشار پرسی 500 تن به کار می‌برند. مواد اولیه این نوع کفپوش‌ها نیز مانند سایر موزاییک‌ها بوده ولی با این تفاوت که لایه زیرین در موزاییک‌های صنعتی در حقیقت همان بتن است و لایه رویه متشکل از سنگدانه‌هایی با ابعاد مختلف، سیمان و سایر افزودنی‌های مورد نیاز است. این دو لایه با فشار پرسی زیادی به یکدیگر متصل می‌شوند. لایه زیرین یا همان بتنی که در بستر موزاییک صنعتی قرار می‌گیرد ضخامت بیش‌تری نسبت به لایه رویه دارد. زیرا باید وزن و فشار رویه را نیز متحمل شود.

موزاییک صنعتی | موزائیک صنعتی
موزاییک صنعتی | موزائیک صنعتی

خصوصیات موزاییک صنعتی

موزاییک صنعتی دارای خصوصیات و ویژگی‌های منحصر به فردی است. این خصوصیات و ویژگی‌ها کفپوش صنعتی را به یک گزینه بسیار عالی برای شما تبدیل کرده است. در ادامه با این خصوصیات آشنا می‌شویم.

موزاییک صنعتی برای تولید 3 مرحله ویبره و فشار پرسی قابل توجهی را تحمل می‌کند. در این نوع موزاییک‌ها با استفاده از دستگاه خاصی 500 تن فشار را به لایه‌های موزاییک وارد می‌کنند. مقاومت خمشی این نوع موزاییک‌ها بسیار بالا است. مقاومت خمشی بالا این نوع مصالح را در برابر بسیاری از عوامل تخریب‌کننده حفظ می‌کند. کفپوش صنعتی در برابر ضربه نیز مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد.

مقاله پیشنهادی: موزاییک پرسی چیست؟

به طور کلی کفپوش‌های صنعتی در برابر عوامل جوی و طبیعی عملکرد فوق‌العاده‌ای دارند. البته این نوع مصالح در برابر یخ‌زدگی نیز مقاوم می‌باشد. موزاییک‌های صنعتی در طرح‌ها و رنگ‌های متنوعی تولید می‌شود که می‌تواند پاسخگوی هرگونه سلیقه‌ای باشد. در هنگام تولید کفپوش‌های صنعتی در هشت مرحله آن‌ها را ساب می‌زنند. رویه موزاییک دارای طرحی کاملا همگن است که آن را از آسیب‌های احتمالی مصون می‌دارد. میزان خطا و تلرانس در این مصالح بسیار پایین بوده و معمولا نزدیک به 2+_ میلی‌متر است. به همین دلیل کار کردن با کفپوش‌های موزاییک صنعتی به نسبت آسان بوده و نتیجه کار نیز تمیز و دقیق است.

چرا کفپوش‌های موزائیک صنعتی گزینه خوبی هستند؟

کفپوش‌های موزاییک صنعتی از اساسی‌ترین نیازهای بیش‌تر محیط‌ها و فضاهای باز و بسته است. استقامت بالای این مصالح کاربرد آن‌ها را افزایش داده است. در محیط‌هایی که میزان تردد انسان‌ها و خودروها زیاد است باید از کفپوش‌هایی با استقامت نسبتا بالایی استفاده کرد. علاوه بر این برای فضاهایی مانند سیلوها و  کارخانه‌هایی که دستگاه‌های سنگینی در آن وجود دارند، کفپوش صنعتی عملکرد بسیار خوبی دارد. در این موارد کفپوش صنعتی بهترین گزینه است. کیفیت مصالح صنعتی مزیت قابل توجهی است که این نوع مصالح را با وجود قیمت بالاتری که دارند، محبوب کرده‌اند.

موزاییک صنعتی | موزائیک صنعتی
موزاییک صنعتی | موزائیک صنعتی

روش نصب موزاییک صنعتی

برای نصب موزاییک صنعتی باید یک لایه ملات نیمه خشک را با شیب‌بندی مناسبی روی سطح مورد نظر خود بریزید. مقدار ضخامت بستگی به عوامل متعددی دارد اما معمولا با ضخامت 10 میلی‌متر است. سپس دوغابی از مواد پودر سنگ و سیمان با نسبت 1 به 2 تهیه کرده و با ضخامت 2 تا 5 میلی‌متر روی سطح بتن نیمه خشک پهن می‌کنید. برای داشتن چسبندگی و استحکام بهتر استفاده از افزودنی‌ها و چسب مخصوص پیشنهاد خوبی است.

مرحله بعدی نصب موزاییک‌های صنعتی به روی سطح است. اگر برای کفپوش سطح بزرگی و یا در فضای باز این نوع مصالح استفاده می‌کنید حتما باید در هر 5 متر به اندازه 1 سانتی‌متر درز انبساط را در نظر بگیرید.بعد از اتمام کار نصب با استفاده از چکش پلاستیکی به موزاییک ضربه بزنید تا هوای داخل دوغاب و دوغاب‌های اضافی خارج شود. دوغاب خارج شده را با استفاده از دستمال پاک کنید.

مقاله پیشنهادی: موزاییک واش بتن یا شسته چیست؟

آیا موزائیک صنعتی از دسته موزاییک‌های ماشینی است؟

موزاییک صنعتی با استفاده از ماشین‌های مخصوصی و بدون دخالت دست ساخته می‌شوند. از این جهت آن‌ها را در زمره موزاییک‌های ماشینی نیز قرار داده‌اند. موزاییک‌های ماشینی موزاییک‌هایی هستند که در ابعاد و طرح‌های مختلف و با استفاده از مصالح مختلفی در ماشین‌ها و دستگاه‌های خاصی تولید می‌شوند. اما موزاییک‌هایی که به روش سنتی ساخته می‌شوند موزاییک ماشینی نیستند.

موزاییک صنعتی رنگی

موزاییک های صنعتی را نیز می‌توان به شکل های مختلف و حتی رنگی تولید نمود. به دلیل داشتن ظاهری بتنی و سفت در موزاییک های صنعتی، میتوان با تغییر شکل و رنگ به مزیت های این موزاییک زیبایی را افزود. با کمی تغییر شکل از این موزاییک می‌توان در مکان های مختلفی استفاده نمود.

رنگ بندی های شاد و روشن را نیز در پارک ها و اطراف زمین های بازی در فضای پارک نیز می‌توان استفاده نمود. بهترین نوع رنگ برای موزاییک و کفپوش، رنگ های عمقی هستند. رنگ عمقی در مرحله ساخت در مواد اولیه اضافه می‌شود. ترکیب موزاییک های رنگی در طراحی ها خاص نقش مهمی دارند.

با شناخت نسبی از روانشناسی رنگ ها و داشتن مهارت خلاقیت شما می‌توانید طرح بسیار خاصی با اسفاده از موزاییک صنعتی رنگی ایجاد کنید. قیمت موزاییک صنعتی نصبت به مزایا بسیار زیادی که دارد مقرون به صرفه بوده و برای تمامی مناطق نیز مناسب است.

موزاییک صنعتی در کارخانه

شاید بیشترین کاربردی که موزاییک های صنعتی دارند، در محیط کارخانه و انبار ها و سوله ها است. به دلیل داشتن استقامت و استحکام بالا بهترین گزینه برای مکان های صنعتی با رفت و آمد زیاد است. وجود دستگاه های صنعتی در کارخامه جات وزن سنگینی را به کفپوش القا می‌کند و همین امر باعث می‌شود که موزاییک بعد از مدت کوتاهی ضربه خورده و ساییده شود و کارایی خود را از دست بدهد.

موزاییک صنعتی با توجه به تحمل وزن بالایی که دارد طول عمر بسیار بهتری نسبت به دیگر کفپوش ها دارد. همچنین مقاومت سایشی و خمش این موزاییک به دلیل ترکیبات مواد اولیه آن بسیار بالا است. از موزاییک صنعتی در سالن های بزرگ نگهداری ماشن الات صتچنعتی نیز استفاده می‌شود.

موزاییک صنعتی به دلیل سختی و شکل و ظاهر خشنی که دارد برای دیگر مکان ها عمومی و ساختمان ها مناسب نیست. توصیه می شود که از این موزاییک در این مکان ها استفاده نشود.

تفاوت موزاییک صنعتی با سایر موزاییک‌ها

تفاوت موزاییک صنعتی با موزاییک پرسی: موزاییک صنعتی با دو روش پرسی و ویبره‌ای تولید می‌شود، اما موزاییک پرسی همان‌طور که از اسمش پیداست به روش پرسی به تولید می‌رسد. تراکم موزاییک صنعتی از موزاییک پرسی بیشتر می‌باشد و همین برتری باعث شده در برابر سرما و یخ‌زدگی مقاوم باشد. موزاییک پرسی از موزاییک صنعتی مقاومت سایشی کم‌تری برخوردار می‌باشد و باعث می‌شود که در برابر فرسایش، سطح موزاییک صنعتی از بین نمی‌رود و باعث دیده‌شدن لایه درونی جلوگیری می‌کند و نیز موزاییک صنعتی نسبت به موزاییک پرسی از طرح و ابعاد مختلفی برخوردار می‌باشد.

تفاوت موزاییک صنعتی با موزاییک پلیمری: موزاییک صنعتی همان‌طور گفته شد به‌صورت ویبره‌ای و پرسی تولید می‌شود. اما موزاییک پلیمری به روش ویبره‌ای به تولید می‌رسد. موزاییک صنعتی برای محیط‌های عمومی شکل و ظاهر مناسبی ندارد اما موزاییک پلیمری برای هر مکانی مناسب است و از آن می‌توان برای تمام مکان‌ها استفاده کرد. قیمت موزاییک صنعتی نسبت به موزاییک پلیمری کم‌تر است و دلیل آن استفاده تنها، از بتن می‌باشد.

تفاوت موزاییک صنعتی با واش بتن: موزاییک صنعتی و واش بتن هر دو به روش‌های ویبره‌ای و پرسی تولید می‌شوند. واش بتن برخلاف موزاییک صنعتی که ظاهری خشن دارد و بیشتر برای مکان‌های صنعتی استفاده می‌شوند، واش بتن‌ها به دلیل داشتن ظاهری زیبا برای تمام مکان‌ها استفاده می‌شود.

تفاوت موزاییک صنعتی با موزاییک گرانیتی: هر دو نوع موزاییک به دو روش تولید می‌شوند و تنوع بسیاری دارند، از موزاییک گرانیتی برخلاف موزاییک صنعتی در مکان‌های عمومی و اداری استفاده می‌شود.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *