اجرای کفپوش بتنی | نکات مهم در زمان اجرا

اجرای کفپوش بتنی

اجرای کفپوش بتنی

برای اجرای کفپوش بتنی روش های متعددی موجود است . که با توجه به نوع کاربری و جنس و ساختار کفپوش این روش قابل تغییر است. کفپوش نقش موثری در زیبایی فضا و همچنین حفظ نظافت و بهداشت دارد. بنابراین باید در اجرای کفپوش نیز به نکات اجرایی دقت زیادی داشته باشیم. اگر کفپوش مناسبی انتخاب کرده باشید اما در زمان اجرا روش اصولی را انجام ندهید کفپوش پس از مدتی کارایی خود را از دست می دهد.

در صنایع مختلف از پارامتر های مختلفی برای اجرا کفپوش استفاده میکنند .ما در این مقاله سعی داریم که به صورت اختصاصی به اجرای کفپوش بتنی پرداخته و نکات مهم در زمان اجرا را برای شما عزیان توضیح دهیم. برای هر محیط و فضا باید با توجه به کارایی آن کفپوش مناسب انتخاب شود . کفپوش ها بر اساس میزان تردد و ترافیک ، فضای باز یا بسته ، متراژ قضا و همچنین صنعتی و یا غیر صنعتی بودن فضا تقسیم بندی شده و برای هر فضا محیط کفپوس مناسب تولید شده است.

همچنین علاوه بر مختلف بودن نوع کفپوش ها برای هر فضا ، نحوه اجرای کفپوش نیز متفاوت خواهد بود. از تصویر دهنی که از بتن در فکرات تمام افراد وجود دارد ماده ای سخت و محکم است که در اجرای ساختمان ها از شروع تا پایان در قسمت های مختلف کاربرد زیادی دارد . در اینجا کاربرد بتن را به عنوان کفپوش و نحوه اجرای کفپوش بتنی را شرح خواهیم داد.

کلیک کنید : همه چیز درباره کفپوش بتنی 

اجرای کفپوش بتنی داخلی
کفپوش بتنی با زیرسازی فلزی

کاربرد کفپوش بتنی در چه مکان هایی است ؟

بتن ماده ای بسیار محکم است و قابلیت سایشی بسیار بالایی دارد. همچنین مقاومت این ماده در برابر فشار و وزن زیاد هم بسیار بالا می باشد. به همین دلیل انتخاب بسیرا مناسبی برای مکان های با ترافیک بالا است . مکان هایی که  تردد خودرو و عبور و مرور مردم با تراکم بالا در آنها وجود دارند می توانند از کفپوش بتنی برای اجرا استفاده کنند. مکان هایی مثل پارکینگ ها ، ساختمان های اداری ، محوطه بازار های سقف باز و  … .

همچنین کفپوش بتنی برای مکان های صنعتی نیز قابل استفاده است. برای کف سازی کارخانه جات گزینه بسیار مناسبی است. همچنین در سوله ها و انبار ها میتوان از کفپوش بتنی استفاده نمود. از  کفپوش بتنی در بسیاری از مکان ها اعمم از دور استخر ها ، محوطه حیاط و منازل ، رستوران و غذاخوری ها و … به کار برد. این گستردگی کاربرد به دلیل ویژپی های خاص و منحصر به فرد بتن است.

اطلاعات بیشتر : انواع کفپوش بتنی داخلی

اجرای کفپوش بتنی ترافیکی
اجرای کفپوش بتنی ترافیکی

جزئیات اجرای کفپوش بتنی

برای اجرای کفپوش بتنی دو طریقه وجود دارد که هر کدام را به صورت کامل توضیح خواهیم داد :

1-  اجرای کفپوش بتنی به روش خشکه پاشی :

در روش اجرای خشکه پاشی ، مخلوط سفت کننده سطح باید به شکل کاملا مساوی با حداکثر میزان 4 الی 5 کیلوگرم برای هر متر مربع بر روی سطح مورد نظر در دو الی سه لایه پخش شود. ضخامت لایه ای که از این روش ساخته میشود تقریبا 2 الی 4 میلیمتر است . به این دلیل که سنگ دانه ها در سطح بتن فرو میروند استفاده از مقداری کمتر از 4 کیلوگرم برای هر متر مربع توصیه نمیشود.

استفاده از مقدار بیشتر تا 6 کیلوگرم برای هرمتر مربع بلامانع است اما این افزایش حجم بستگی به فرمول بتن و مقدار آب موجود رد ساختار بتن است. در صورتی که از روش خشکه پاشی به روش دستی انجام میدهید بهتر است این عمل در دو مرحله صورت بگیرد. چنانچه از دستگاه اسکرد برای پخش مواد استفاده کنید ،میتوانید مقدار بیشتری از مخلوط سفت کننده استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که نوبت دوم پاشیدن مواد را حتما باید با دست انجام دهید. اگر از دستگاه اسکرد استفاده کنید مصرف مواد و مصالح شما افزایش خواهد داشت .

حتما قبل از خشکه پاشی اطمینان حاصل کنید که سطح بتن رطوبت کافی را برا جذب مخلوط سفت کننده دارد. بعد پاشیدن هر مرحاه از مواد باید عمل ماله کشی صورت بگیرد . این کار حدودا 15 الی 20 دقیقه بعد از پاشیدن پودر قابل انجام است. تا حد امکان از استفاده آب اضافی خود داری کنید و روند ماله کشی را تا زمانی که بتن به سطح کاملا خشک برسد ادامه دهید. با این روش سطحی صاف با شیب مناسب و براق خواهید داشت.


برای اطلاع از قیمت کفپوش بتنی اینجا کلیک کنید.


تهیه ملات کفپوش بتنی
تهیه ملات کفپوش بتنی

2-  اجرای کفپوش بتنی به روش ملاتی :

در روش دوم یعنی اجرا به روش ملاتی ، از دوغاب برای سفت کردن بتن استفاده میکنیم. برای هر متر مربع 23 کیلوگرم دوغاب مورد نیاز است تا ضخامت یک سانتی متری به دست آید. دوغاب از مخلوط کردن 3 تا 5 لیتر آب به یک کیسه 25 کیلوگرمی از پودربتن سخت به دست می آید. زمانی که دوغاب را بر روی سطح پخش می کنید باید سطح توسط لیزر کاملا کنترل شود. پروسه ماله کشیدن سزح زا میتوان با توجه به خشک شدن دوغاب بر روی سطح آغاز نمود.

ماله کشی در ابتدای کار با دستگاه ماله پروانه ای تک دیسک و بعد از ان توسط دستگاه ماله پروانه ای دو دیسک انجام میشود. اتمام کار دقیقا مانند روش خشکه پاشی زمانی است که بتن به سطح خشک و قابل قبولی برسد. از روش اجرای کفپوش بتنی به روش ملاتی زمانی استفاده میکنیم که همپن بودن رنگ کف بسیار مهم باشد و همچنین تردد و ترافیک در محل مورد نظر زیاد باشد.

در این روش باید دقت ویژه ای به مقدرا آب مصرفی خود داشته باشید. زیرا اگر مقدار آب مصرفی شما متوازن نباشد نمیتوانید ضخامت مورد نظر را به دست آورید . همچنین دوره خشک شدن بتن طولانی شده و خطر ترک خوردگی سطح افزایش می یابد. زمان صرف شده برای اجرا کفپوش بتنی به عوامل خارجی از جمله : رطوبت ،کیفیت بتن ، دما ، استفاده و یا عدم استفاده از مواد افزودنی و… بستگی دارد . به ابن نکته توجه  داشته باشید که کفپوش بتنی درصورت اجرای صحیح و دقیق میتواند بی عیب و نقص باشد و نیاز شما را به همان شکل که تصور میکنید بر طرف کند.

اجرای کفپوش بتنی
کفپوش بتنی

نکات مهم و کاربردی در اجرای کفپوش بتنی

اولین نکته در اجرا این است که اگر میخواهید کفپوش با نمای زیبا داشته باشید به هیچ عنوان از مواد آب بند کننده بر روی سطح بتن تازه استفاده نکنید. همچنین انجام کارهایی که سطح بتن را بسیار زیاد صیقلی میکند چسبندگی کفپوش را کاهش میدهد .برای آن ایجاد مشکل می کند. پس اگر به این مشکل برخورد کردید و سطح ملات به مقدار زیادی صیقلی شد باید یک مرحله ساب زدن را برای ایجادخط و خش انجام دهید.

وجود ناخالصی در ترکیبات ملات باعث افت کیفیت کفپوش خواهد شد . ناخالصی هایی مانند خرده چوب ها و پلاستیک ها بر روی سطح میتوانند جلوه زننده ای را ایجاد کنند. این زائده هامینتوانند در بعد از اجرا نیز باعث ترک خوردگی و ناهمواری شوند. برخی از منازل سیستم گرمایش از کف دارند و اگر این سیستم به صورت اصولی اجرا شده باشد مشکلی برای کفپوش ایجاد نمی کند.

هرگونه اعمال رنگ برکپوش بتنی باید حداقل 72 ساعت قبل از شروع مراحل اصلی اجرایی به پایان رسیده باشد. این بدان معنا نیست که نمیتواند بعد از اجرا رنگ آمیزی داشته باشید .فقط باید که تا خشک شدن کفپوش بتنی خود صبر کنید. قبل اجرا حتما سطح را از وجود موانع پاک کنید و با این کار میتواند کمک زیادی به تیم اجرا کننده داشته باشید.

اجرای کفپوش بتنی
اجرای کفپوش بتنی

اجرا کفپوش بتنی پیش ساخته

کفپوش های بتنی پیش ساخته باعث شدند که اجرا کفپوش با سرعت بیشتری انجام شود . همچنین با روی کار آمدن این نوع از کفپوش امکان تولید در رنگ های مختلف نیز ایجاد شد . درواقع کفپوش های بتنی پیش ساخته نسل جدیدی از کفپوش بتنی هستند که علاوه بر مزیت های بتن ، دارای مزیت های فوق العاده ای مانند : دوام بالا، سرعت دراجرا و بازسازی، نگهداری آسان، زیبایی و ضد حریق بودن هستند .

اجرای کفپوش بتنی پیش ساخته کمی متفاوت تر از کفپوش بتنی است . در ادامه شرح کاملی از طریقه اجرا کفپوش بتنی پیش ساخته را خواهیم داشت :

نصب به روش ماله کشی فلزی :

رایج ترین روش برای نصب کفپوش پیش ساخته ، نصب با استفاده از ماله کشی فلزی است . در اجرای کفپوش های براق این روش کاربردی تر خواهد بود . برای اجرا به روش ماله کشی فلزی حتما باید از شخص ماهر در این زمینه استفاده کنید. زیرا در این روش ظریف کاری های خاصی مورد نیاز است که کار هر شخص آماتور نخواهد بود.

نصب به روش جلا دادن کفپوش بتنی

این روش نصب تقریبا شبیه به روش قبلی است ، تنها با این تفاوت که در این روش کفپوش بتنی جلا داده شده و سطح بتن درخشان می شود. این عمل با استفاده از ترکیبات خاصی انجام می شود.

نصب به روش صیقلی کردن کفپوش بتنی

در این روش سطح بتن توسط سمباده های صنعتی صیقل داده شده و در نهایت نتیجه آن سطح صاف و یکنواخت برای کفپوش بتنی است. اگر برای احرا پروژه خود نیاز به سطحی صیقلی دارید ، این روش پیشنهاد خوبی است .

کفپوش بتنی
کفپوش بتنی طرح دار منظم

زیر سازی کف‌ پوش واش بتن

برخی از مردم این باور اشتباه را دارند که موزاییک واش بتن مثل دیگر انواع موزاییک به شکل ساده و با استفاده از ملات ماسه و سیمان قابل‌ اجرا است. در واقع در صورت اجرا به این شکل عمر کفپوش شما بسیار کاهش پیدا خواهد کرد. برای داشتن کفپوش واش بتن با طول عمر بالا حتماً باید نکات صحیح و اصولی اجرا را رعایت کنید.

یکی از اصلی‌ترین مراحل در اجرای موزاییک واش بتن، زیرسازی دقیق و اصولی است. چنانچه زیر سازی را نادرست انجام دهید امکان ترک خوردن، شکستی و لب‌پریدگی در موزاییک واش بتن وجود خواهد داشت. مواد تشکیل‌دهنده یک زیر ساز مناسب شامل: قلوه‌سنگ‌های ریز و درشت، شن، ماسه و … است. سعی کنید تا حد امکان از نخاله‌های ساختمانی برای زیر سازی استفاده نکنید زیرا در درازمدت امکان نشست کردن خواهد داشت.

توجه کنید که اگر موزاییک واش بتن به شکل رزین دار تولیدشده باشد، نوع ملات زیر کار متفاوت خواهد شد و باید از دو مدل مختلف از ترکیب مواد برای زیر کار استفاده کنید. ترکیبات نوع اول: ماسه، سیمان و آب می‌باشد و نوع دوم شامل: سیمان‌سفید، سیمان سیاه، ماسه و پودر سنگ است.

زیرسازی کفپوش بتنی
کفپوش بتنی با چیدمان نامنظم

 

اجرای کفپوش واش بتن

بعد از گذشتن از مرحله زیر سازی، نوبت به نصب موزاییک واش بتن است. در این مرحله باید نصاب ماهر و زبردستی در اختیار داشته باشید که با نظم و دقت کافی قطعات موزاییک را کنار هم قرار داده و نصب را انجام دهد. در هنگام ریختن دوغاب توجه کنید که سطح موزاییک به این مواد آغشته نشود و چنانچه این اتفاق افتاد سریعاً پاک‌سازی را انجام دهید.

شیب بندی مناسب نیز از نکات مهم در اجرا کفپوش واش بتن است. شیب محل باید به شکلی باشد که آب جاری‌ شده در سطح به نزدیک‌ترین خروجی هدایت شود و روی سطح موزاییک باقی نماند. شیب بندی بدون نقص باعث می‌شود در فصول بارندگی آب باران به‌درستی هدایت شود و از یخ‌زدگی جلوگیری می‌شود.

 

اجرای واش بتن درجا

اجرای واش بتن به شکل درجا باعث می‌شود که شما درنهایت سطح یکدست و بدون هیچ بندی داشته باشید. اجرا به این شکل است که در محل موردنظر ابتدا زیر سازی و شیب بندی به شکل کامل و دقیق اجرا می‌شود. سپس سطحی از بتن روی محل موردنظر به شکل مساوی پهن می‌شود. بعد از کامل شدن مرحله پخش بتن، سنگ‌دانه‌های تزئینی در سراسر سطح قرار می‌گیرند.

در مرحله بعد دستگاه و ماشین‌آلات مخصوص بر روی سطح قرارگرفته و فشار لازم را به سطح وارد می‌کنند تا درنهایت کف‌پوش با استحکامی به دست آید. البته مه اجرا این نوع کف‌پوش هزینه بالایی دارد و استقبال زیادی در کشور ما نداشته است. در کشورهای همسایه از این روش برای سطوح با وسعت بالا استفاده می‌کنند.

کفپوش واش بتن درجا
کفپوش واش بتن درجا

اجرای خشک کفپوش بتنی

در مرحله اول حتماً باید زیرسازی و شیب بندی انجام شود برای زیرسازی می‌توان از ماسه‌های نرم استفاده کرد تا هرگونه حفره و جای خالی را پر کند. بعدازاین مرحله تایل های بتنی را طبق طرح دلخواه روی زیرسازی قرار می‌گیرند.

پس از جایگذاری کف‌پوش بتنی، نوبت به درزگیری می‌رسد. در این مرحله با توجه به قطر کف‌پوش استفاده‌شده، ماسه بر روی کف‌پوش‌ها ریخته می‌شود. به‌وسیله دستگاه کمپکتور، ماسه و کف‌پوش به یکدیگر محکم می‌شوند.

با اجرا این روش شما می‌توانید کف‌پوش‌ها را جابه‌جا یا تعویض کنید. البته برای مکان‌هایی که عبور و مرور ماشی آلات وجود دارد، روش خشکه چینی پیشنهاد نمی‌شود. وجود ملاط زیرسازی درروش ملاتی، به مقاومت و استحکام کف‌پوش اضافه می‌کند.

خشکه چینی کفپوش
خشکه چینی کفپوش

اجرا کف‌پوش بتنی با چمن

استفاده از ترکیب چمن و کف‌پوش بتنی، یکی از جذاب‌ترین مدل‌های اجرای کف‌پوش بتنی است. برای این مدل اجرا می‌توان از چمن مصنوعی و طبیعی استفاده کرد. هر دو نوع چمن زیبایی خاص خودشان رادارند، اما چمن طبیعی نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری دارد.

توجه داشته باشید اگر در زمان اجرای کف‌پوش بتنی، شیب بندی اصولی انجام‌نشده باشد در زمان نصب چمن حتماً باید برای تخلیه آب بین چمن‌ها حفره‌هایی 16 میلی‌متری روی بتن ایجاد کنید؛ و بعد از سوراخ‌کاری، محل حفره‌ها را با ماسه‌بادی پر کنید.

درصورتی‌ که این حفره‌ها ایجاد نشود، به‌ محض بارش باران و برف و یا شست و شوی کف‌پوش‌ها، قسمتی که چمن مصنوعی وجود دارد پر از از خواهد ماند.

ترکیب کفپوش بتنی با چمن
ترکیب کفپوش بتنی با چمن

بند کشی کفپوش بتنی

بعد از اتمام اجرای موزاییک بتنی به روش ملاتی، دیگر نیاز به بند کشی نیست. اما در شرایطی که کفپوش بتنی را به صورت خشکه چینی اجرا کرده باشید، می‌توانید با استفاده از ماسه بادی درزهای بین موزاییک‌ها را پر کنید. به این شکل که لایه ای با ضخامت مناسب از ماسه روی سطح موزاییک ریخته با کاردک ماسه را به سمت درزها هدایت کنید تا زمانی که درز بین دو موزاییک کاملا پر شود.

در روش اجرا موزاییک بتنی با ملات هم میتوانی از ماسه بادی برای پر کردن فضاهای خالی استفاده کنید. هرچند که این کار ضرورت چندانی ندارد.

بند کشی کفپوش بتنی با ماسه بادی
بند کشی با ماسه بادی

سخن آخر :

برای اجرا کفپوش بتنی حتما اطلاعات و دانش خود را تکمیل کنید تا بهترین انتخاب و اجرا را داشته باشید و همچنین از افراد متخصص برای انجام پروژه های خود کمک گرفته تا به نتیجه دلخواه خود بسیار سریعتر دست پیدا کنید .برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با کفپوش بتنی کف ایجا کلیک کنید.


مقالات پیشنهادی :

کفپوش بتنی حیاط

کفپوش بتنی پشت بام

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *